Nyhet!

Nyhet!

Armonia står for harmoni og velvære

NYHET! Vi tilbyr nå Cryo 21 en naturlig, smertefri og permanent fettfjerning

Velkommen

torsdag 13. oktober 2016

Lookfoot

Hva er Lockfoot syndrom?

Funksjonell Anisomelia, det betyr at to av fotrotsbena er ”sammenlåst”. Ved en låsning vil stortå få redusert fraspark, med det resultat at vi feilbelaster de andre tærne. Det er den norske tannlegen Kjell Bjørner som har utviklet denne metoden, og som oppdaget at låsningen kan føre til skjevbelastninger fra fot til hode og kan gi ulike kroppslige ubehag. Metoden viser seg å ha en god og umiddelbar effekt.  Jeg samarbeider her med Anne Cathrine Wetteland Kristiansen som har fulgt Kjell Bjørner i arbeidet hans. Hun holder kursing i Lockfoot i Ski, og er anerkjent av Kjell Bjørner for sitt arbeid: www.helsesprederen.no

Gir idrettutøvere en merkbar fordel

Frasparket blir bedre etter denne behandlingen, en får mer kraft, et mer avslappet løpesett og reduserer vanlige belastningsskader. Energiflyten i kroppen blir bedre. Balanse og koordinasjon blir betraktelig forbedret. Mindre skader gir flere treningstimer. Som trener i fotball så har jeg erfart hvor hensiktsmessig denne behandlingen er. Utøvere rapporterer umiddelbart bedre resultater etter denne behandlingen. Som trener opplever jeg at skadefrekvensen reduseres, særlig vanlige problemer som overtråkk, lyskestrekk og ryggvondt forekommer mye sjeldnere.
Min erfaring er at mange terapeuter ikke kjenner til akkurat denne behandlingen, men erfaringsmessig viser seg også at den kan fortsterke effekten av annen muskelterapi som utøves hos andre behandlere.   

Hvordan undersøke om du har Lockfoot?

Jeg måler først med et hoftevater for å avdekke om det er et avvik, og måler hvor stort dette avviket er. Behandlingen er smertefri, og med minimal egeninnsats vil korrigeringen holde seg over tid. Vi etterprøver selvsagt at endringen har skjedd. Selv små avvik kan gi betydelige ulemper.  

Problemer som Lockfoot syndromet kan skape:
  • ·         Hodepine
  • ·         Kjevesmerter (kjeve - og bitt problemer)
  • ·         Skulder og nakke problemer
  • ·         Ryggsmerter /prolapser
  • ·         Betennelsestilstander
  • ·         Smerter i albu/andre ledd
  • ·         Hofteproblemer
  • ·         Fotproblemer (ankler/under fot)

         
Tilsynelatende kan det virke som om det er beinlengdeforskjell, men beinlengdeforskjell er heldigvis svært sjelden reell. Forefinnes Lockfoot, korrigeres denne og en slipper eventuelle innleggssåler da hoftene faller på plass og ”beinlengdeforskjellen” forsvinner umiddelbart. Musklene i kroppen søkes ”omprogrammert”, slik at kroppen kommer i balanse.

Ta kontakt med Terapeut Jane for timebestilling 
mob 472 70 870 eller send en mail til jane.armonia@gmail.com

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar